Podprogram 2018 - Efekty
Utworzono dnia 11.07.2019
PODPROGRAM 2018 – EFEKTY
- Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Iłży z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2018 – czerwiec 2019.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
- Pomoc żywnościowa trafiła do 604 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 28,65303 ton żywności;
o 3000 paczek żywnościowych;
- W ramach Podprogramu 2018 dla 28 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
- Ekonomiczne – 2 spotkania dla 28 uczestników
- Żywieniowe – dietetyczne - 2 spotkania dla 28 uczestników
- Kulinarne - 2 spotkania dla 28 uczestników